Webbinarier

Koloniträdgårdsförbundets webbinarier är uppskattade så vi fortsätter med fyra till under våren 2023. Först ut blir en framtidspaning där vi tittar närmare på vilka utmaningar och möjligheter klimatförändringarna kommer att innebära för odlingen här i Sverige. 

ONS 25 JAN KL 18.00
”Odling i förändrat klimat ”
Klimatförändringar kommer att förändra tillgångne på vatten samtidigt som ökade temperaturer förlänger odlingssäsongen. Vilka är möjligheterna och utmaningarna och hur möter vi dem?
Föredragshållare: prel Ulf Nilsson, trädgårdsrådgivare på Koloniträdgårdsförbundet.

PREL TOR 23 FEB KL 18.00
”Skadedjur, nyttodjur eller bara djur?”
Erik Hansson från folkbildningsprojektet Rikare trädgård berättar om några av de fascinerande småkryp som kan hittas i trädgården, vår inställning till dem och varför vi har mycket att vinna på att bekanta oss med våra minsta grannar.
Föreläsare: Erik Hansson från folkbildningsprojektet Rikare trädgård.

ONS 15 MAR KL 18.00
”Livet i jorden”
I en matsked jord finns det mer organismer än befolkningen på jorden. Vad består mikrolivet i jorden av och vad exakt gör dessa organismer där nere i mörkret som är så bra? Vad är deras roll i växternas näringscykel? Hur kan du på olika sätt främja en levande och bördig jord? I denna djupdykning ner i jorden får du svar på dessa frågor och många fler.
Föreläsare: Hanna Williams, Agronom med fokus på jordhälsa

TORS 13 APR KL 18.00
”Odla utan spade”
Att odla utan att gräva är en metod som får allt fler anhängare. Du sparar inte bara ryggen och miljön, utan får också stora, friska skördar. Lär dig om allt från anläggning av no-dig-bäddar och hur olika täckmaterial fungerar till hur livet under markytan beter sig när det får jobba i fred.
Föreläsare: Bella Linde, frilansjournalist och författare med specialintresse för odling och självhushållning. Odla utan spade är en av hennes böcker.

Pdf med info om vårens webbinarier hittar ni här>> Spara ner och sprid vidare till era kolonister. Ni kan även tipsa om att höstens inspelade föreläsningar ligger kvar att se fram till och med 31/12. Titta här>> 

Följ gärna @kolonitradgardsforbundet på Facebook där lägger vi ut alla länkar.”